Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Tjuv tvångsmatades med bananer

Foto: Adam Ihse/TT

En tjuv i Indien försökte gömma ett stulet halsband genom att svälja det. Men det beslutet skulle han få äta upp.

Under en polisjakt svalde tjuven guldhalsbandet han just ryckt från en kvinna på en gata i Bombay i Indien. Men polisen, som till slut lyckades fånga den misstänkte förövaren, lät sig inte luras. Röntgen avslöjade tjuvgodset i magen, frågan var bara hur det skulle komma därifrån.

Lavemang hade ingen effekt, så läkare föreslog en operation. Men polisen ansåg det vara för dyrt och prövade istället en lite annorlunda metod.

– Han matades med över 40 bananer under en dag. Så småningom kunde vi konstatera att kedjan var återfunnen. Han fick tvätta och desinficera den, säger polisen Shankar Dhanavade.

Det ska dock inte vara första gången som polisen i Bombay tar till fruktmetoden för att komma åt stöldgods som svalts av tjuvar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.