Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-16 07:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/tog-sonens-mobiltelefon-da-strop-han-sin-mamma/

Världen

Mamma tog sonens mobiltelefon – då ströp han henne

För snart två veckor sedan hittades en 55-årig kvinna död i ett garage i Palma, Mallorca. I går greps hennes 16-årige son och hans flickvän på ett hotellrum i Schaerbeck, Belgien. Sonen är nu misstänkt för mordet på sin mor.

Enligt belgisk polis är sonen misstänkt för att ha strypt sin mor någon gång under helgen 12–13 maj. Orsaken ska ha varit att mamman tagit ifrån honom hans mobiltelefon.

Efter mordet gömde han undan sin mamma i familjens garage. Kroppen, som också bar spår av misshandel, hade stoppats ner i en plastsäck.

När den 55-åriga kvinnan inte dök upp på sitt arbete tisdagen den 14 maj anmäldes hon försvunnen. Kroppen hittades dagen efter. Då hade den minderårige sonen, hans flickvän och en vän till dem flytt till Barcelona för att sedan dra vidare upp genom Europa. En internationell efterlysning skickades ut och nu har de alltså gripits av belgisk polis.

Enligt ett pressmeddelande från polisen ströp sonen mamman efter ett bråk om sonens mobiltelefon, som mamman ska ha tagit från honom.

De gripna kommer att utlämnas till Spanien.