Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 01:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/tolv-miljoner-flygblad-klara-att-skickas-fran-nordkorea/

Världen

Tolv miljoner flygblad klara att skickas från Nordkorea

Nordkorea förbereder inför flybladskampanjen riktad mot Sydkorea.
Nordkorea förbereder inför flybladskampanjen riktad mot Sydkorea. Foto: AFP/KCNA via KNS

Nordkorea har nu producerat tolv miljoner flygblad som ska skickas in över grannlandet Sydkorea i en ”informationsattack”. Detta som svar på ballonger med ris och meddelanden som Sydkorea under flera år har skickat mot Nordkorea.

Propagandakampanjen trappas nu upp då Nordkoreas statskontrollerade propagandakanal KCNA konstaterar att landets alla tryckerier har tagit fram sammanlagt tolv miljoner flygblad som ska skickas in över Sydkorea med hjälp av 3.000 ballonger.

Dessutom kommer ytterligare flera miljoner flygblad med propaganda att tryckas under de närmaste dagarna.

KCNA kallar Sydkorea ”den största fienden i världen” och lovar att ballongerna kommer att nå hela Sydkorea. Förutom ballongerna sätter Nordkorea också upp propagandahögtalare längs gränsen, skriver Korea Herald. Också Sydkorea undersöker nu om man ska montera upp sina högtalare igen.

”Sydkorea måste isoleras”, skriver KCNA också.

Relationerna mellan de båda länderna har försämrats kraftigt under de senaste veckorna. Sydkorea har sagt att man noga följer Nordkoreas trupprörelser för att snabbt kunna svara om det skulle bli ”en provokation”.

Läs mer:

Nordkorea sprängde sambandskontor

Ämnen i artikeln

Nordkorea
Sydkorea
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt