Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Tre döda efter skjutning på skola i USA

Minst tre personer har dött efter en skottlossning på ett gymnasium i staden Aztec i delstaten New Mexico i USA, rapporterar amerikanska CBS News.

Enligt sheriffen Ken Christesen i San Juan County ska de tre personerna vara elever på Aztec High School. Han uppger för CBS News att den misstänkte skytten också är död, men klargjorde inte om denne räknades till de tre.

I ett uttalande en dryg timme senare klargjorde polisen i New Mexico att den misstänkte skytten var bland de tre döda och att de andra två döda var elever på skolan.

Det är inte klarlagt huruvida skjutningen ägde rum inne på skolan, vem den misstänkte skytten är och om det finns fler skadade. Skottlossningen inträffade vid 9:30-tiden på torsdagen lokal tid.

Polisen genomsökte byggnaden och eleverna har med hjälp av bussar transporterats till en plats där de kan mötas upp av sina föräldrar, rapporterar nyhetsbyrån AP. Andra skolor i området har stängts ned och enligt myndigheterna kan det ta timmar innan de öppnar igen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.