Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Tre gripna för soldatmord i London

Ytterligare tre män har gripits i London, misstänkta för inblandning i det brutala knivmordet på en soldat utanför en militärbarack i Woolwich i sydöstra London i onsdags.

De två gärningsmännen, 22 respektive 28 år gamla, vårdas på sjukhus för skottskador de fick när de greps. Deras tillstånd uppges vara stabilt

I Newcastle demonstrerade runt 2.000 högerextremister från English Defence League under lördagen, och ett par hundra motdemonstranter.

Efter mordet har många muslimer i Storbritannien blivit utsatta för olika former av påhopp, från verbala förolämpningar till rena våldsamheter.

Läs mer: Mord skapar antimuslimska attacker

Läs mer: Högerextremister i protest mot brutalt mord

De senaste två dygnen har 162 incidenter rapporterats in, jämfört med fyra till sex dagligen i normala fall, enligt organisationen Faith Matters, som arbetar för att motverka extremism.

– Det är en enormt oroväckande utveckling, säger ordföranden Fiyaz Mughal till AFP.

Läs mer: Misstänkts vän greps efter intervju

Säkerhetstjänsten MI5 har fått hård kritik, sedan det blivit känt att den haft ögonen på de båda männen, men inte bedömt dem som någon allvarlig säkerhetsrisk.

Enligt CNN greps den mordmisstänkte 28-åringen Michael Adebolajo i Kenya förra året, när han försökte korsa gränsen till Somalia. Sky News rapporterar att han även blivit gripen av brittisk polis så sent som för två månader sedan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.