Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-26 10:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/tre-misstankta-efter-norsk-fregattkrock/

Världen

Tre misstänkta efter norsk fregattkrock

Fregatten Helge Ingstad tog in vatten och behövde senare bärgas. Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix/TT

Tre personer misstänks för brott i samband med att den norska fregatten Helge Ingstad krockade med ett annat fartyg och sjönk i höstas. Det är vakthavande befäl på fregatten, lotsen på tankfartyget det krockade med, samt en anställd vid trafikcentralen som kopplades in vid olyckan, rapporterar 

NRK.

Rätta artikel

Lotsen på tankfartyget Sola TS blev tidigt misstänkt för brott mot navigationsreglerna och lagstiftning om fartygssäkerhet. Det vakthavande befälet på Helge Ingstad hade högsta ansvar vid kommandobryggan vid olyckan. Trafikledaren misstänks för oförstånd i ämbetet.

Kollisionen inträffade den 8 november i vattnen norr om Bergen. Den militära fregatten fick en reva i skrovet och tog in vatten, men fick assistans att ta sig närmare land, där hon blev liggande med delar ovan vatten.

Ett bärgningsarbete med enorma kranfartyg kostade över en halv miljard kronor.

Ämnen i den här artikeln:

Norge
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt