Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-19 03:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/tre-omkomna-efter-valdsam-tornado-i-usa/

Världen

Tre döda efter våldsam tornado i USA

Stillbild från en video som visar tornadon i Missouri. Foto: Chris Higgins/AP

Minst tre personer har omkommit efter att en tornado dragit fram i delstaten Missouri i centrala USA.

inst tre personer har omkommit efter det att en tornado dragit fram i delstaten Missouri i centrala USA.

Samtliga dödsfall inträffade i Golden City i delstatens sydvästra hörn och i grannstaden Carl Junction ska flera personer även vara skadade.

I delstatens huvudstad Jefferson City har myndigheter uppmanat invånarna att stanna inomhus i samband med att ovädret med regn och kraftiga vindar drabbat staden. På bilder från sociala medier syns fallna träd och elledningar i ovädrets spår.

”Våldsam tornado bekräftad – ta skydd nu”, twittrar vädermyndigheten NWS.

Flera människor rapporteras skadade i staden, som har runt 40.000 invånare, men det finns inga uppgifter om att någon har omkommit där.

Jefferson City efter tornadon. Foto: David Lieb

”Stora tornador i delstaten i kväll, bland annat i Jefferson City. Vi är okej men ber för de som inte kommer loss”, twittrar guvernören Mike Parson, som lägger till att lokala räddningsarbetare jobbar i området.

En tornadovarning gäller alltjämnt under torsdagsmorgonen lokal tid. I Tulsa, på andra sidan gränsen till delstaten Oklahoma, uppmanas boende nära en damm att lämna sina hem på grund av översvämningsrisk.

Myndigheterna varnar för plötsliga översvämningar efter de kraftiga regnen. Runt 3.500 människor uppges vara utan ström.

Ämnen i den här artikeln:

Väder
USA
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt