Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Tre svenskar i Bryssel saknas alltjämt

Sjukvårdare och brandmän i arbete kort efter attentaten.
Sjukvårdare och brandmän i arbete kort efter attentaten. Foto: Allover

Tre svenskar skadades i terrordåden i Bryssel. En av dem, en kvinna som enligt Expressen är gravid, vårdas för allvarliga skador. Tre svenskar med anknytning till staden har anhöriga och UD ännu sent på onsdagskvällen lyckats nå.

– UD står i kontakt med anhöriga till ett fåtal svenskar i Bryssel som ännu inte har gått att nå. Med tillägget att telefonförbindelserna har varit dåliga och vi vet att många anhöriga efterhand har kunnat nå personer, säger Veronica Nordlund på UD:s presstjänst.

Av de tre svenskar som skadades vid attackerna vårdas en, en kvinna i 40-årsåldern, alltjämt på sjukhus för skador som betraktas allvarliga.

 

Läs mer: ”Vårt hopp är att mamma är i chock” 

Hon befann sig i tunnelbanan när en självmordsbombare slog till vid stationen Maalbeek. Kvinnan arbetar för EU-kommissionen, uppger tidningen NSD som har talat med anhöriga till kvinnan.

– Hon har undvikit tunnelbanan i några månader, sedan har hon uppenbarligen åkt tunnelbana, säger kvinnans syster till tidningen.

Kvinnan, som enligt uppgifter är gravid, vårdas för svåra brännskador, skriver Expressen. Hon ska själv ha kunnat kontakta sin partner och meddelat att hon är skadad.

Två svenska män skadades lindrigt, enligt UD:s presstjänst. En av dem vårdades inledningsvis på sjukhus, men skrevs ut i ett tidigt skede. Den andre skadade behövde aldrig uppsöka sjukhus.

Totalt bor omkring 6.000 svenskar i Belgien och flera svenska företag är verksamma i landet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.