Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Trekantiga kakor förbjuds på skola

Kan orsaka skada om de kommer farandes i luften.
Kan orsaka skada om de kommer farandes i luften. Foto: Alamy
Trekantiga havrekakor, så kallade flapjacks, förbjuds på en skola i Storbritannien sedan en elev skadats av en flygande kaka. Personalen i skolmatsalen har fått direktiv om att skära kakorna i kvadratiska eller rektangulära bitar.

Det var en sjuårig pojke på Castle View School i Canvey Island, öster om London, som skadades förra veckan sedan någon kastat en trekantig havrekaka på honom.

Händelsen har lett till att skolan sett över formen på kakorna som serveras eleverna – något som uppmärksammats av medier över hela Storbritannien.

Alla kan inte riktigt förstå varför trekantiga kakor förbjudits, men inte kvadratiska och rektangulära.

– Vad som helst som kastas kan orsaka skador på en person, inte minst om ögat eller ansiktet träffas. Det verkar lite överdrivet att förbjuda trekantiga havrekakor, säger Ray Hurst, tidigare chef för Hälsovårdsinstitutionen i Essex, till den brittiska nyhetskanalen BBC.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.