Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 05:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/trump-avslutat-krig-skulle-kunna-verka-forodmjukande/

VÄRLDEN

Trump: Avslutat krig skulle kunna verka förödmjukande

2 min 44 sek. USA är inte i Afghanistan för att bygga upp landet – utan för att döda terrorister. Det budskapet gav president Donald Trump, som backar från sitt vallöfte om ett snabbt tillbakadragande från Afghanistan.
Bild 1 av 2 President Donald Trump under sitt tal till nationen.
Foto: Carolyn Kaster/AP/TT
Bild 2 av 2 Amerikanska soldater i Afghanistan. Arkivbild
Foto: Massoud Hossaini/AP/TT

President Trumps tv-sända tal till den amerikanska nationen på måndagskvällen nämnde inte explicit kravallerna i Charlottesville förra helgen.

Men indirekt förhöll sig Trumps tal, som främst handlade om USA:s krig i Afghanistan, ändå till den inhemska debatt som utlösts av presidentens ovilja att ta avstånd från vitmaktgrupperingars intressen och våld.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.