Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Trump backar om Putin och Rysslandsutredningen

Rysslands president Vladimir Putin och USA:s president Donald Trump under ett möte i Vietnam i helgen.
Rysslands president Vladimir Putin och USA:s president Donald Trump under ett möte i Vietnam i helgen. Other: Jorge Silva/AP

Under söndagen drog Donald Trump tillbaka sitt uttalande om att Vladimir Putin uppgett för honom att Moskva inte blandade sig i förra årets amerikanska presidentval.

"Jag tror verkligen att när han säger det till mig, så menar han det."

Det beskedet gav den amerikanske presidenten Donald Trump under lördagen efter att han frågat sina ryska kollega Vladimir Putin om var inblandad i hackningen av det amerikanska valet. Ett citat som Donald Trump fick äta upp under söndagen efter kritik, varpå den amerikanske presidenten ändrade sig.

– Jag tror att han känner att han och Ryssland inte blandade sig i valet, säger Donald Trump enligt den amerikanska tv-kanalen CNN och syftar på Vladimir Putin. 

– Huruvida jag tror det eller inte, så litar jag på våra underrättelsebyråer, särskilt som deras ledningar är utformade nu, säger han och syftar på att han bland annat gav förre FBI-chefen James Comey sparken med motiveringen att han var partipolitiskt tillsatt.

Läs mer: Trump: Putin säger att han inte lade sig i vårt val

Donald Trump har länge vägrat svara på huruvida han tror att Ryssland blandade sig i presidentvalet och dess valkampanjer. I Washington D.C. pågår flera utredningar om hur Moskva eventuellt försökte att hacka valkampanjerna genom sociala medier och tidigare underrättelsechefer i USA, som fått sparken efter att Donald Trump installerats som president, menar att den ryske presidenten manipulerat sin amerikanske kollega.  

– Jag tror att Putin är smart när han leker med Trumps benägenhet att låta sig smickras. Och jag tror också att Trump av någon anledning endera är rädd för vad Putin kan hitta på eller för resultatet av utredningen, säger den förre CIA-chefen John Brennan i en intervju med tv-kanalen CNN.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.