Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 03:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/trump-har-agerat-pa-gransen-till-kriminellt/

Scaramucci var Donald Trumps kommunikationschef under elva dygn sommaren 2017.
Världen

”Trump har agerat på gränsen till kriminellt”

Vita husets tidigare kommunikationschef Anthony Scaramucci sågar Donald Trumps hantering av coronakrisen.

– Han har agerat på gränsen till kriminellt, säger Scaramucci i en exklusiv intervju med DN:s korrespondent Björn af Kleen i sitt hem på Long Island utanför New York.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 16 Familjen Scaramucci signalerar vad de tycker om Donald Trump. Från vänster: James, Nicholas, Anthony och Deidre.
Foto: Pontus Höök
Bild 2 av 16 Anthony Scaramucci kampanjar för att bli återvald av sin hustru, som ville skilja sig när maken tackade ja till att arbeta för Trump. Ett par jesussandaler från Valentino utgör del av kampanjarbetet.
Foto: Pontus Höök
Bild 3 av 16 Anthony Scaramuccis Rolls Royce är så iögonfallande att till och med ägaren tycks en smula blyg inför den.
Foto: Pontus Höök
Bild 4 av 16 Scaramucci utanför sitt barndomshem i Port Washington på Long Island nordost om New York City. Hans mamma Marie bor fortfarande där.
Foto: Pontus Höök
Bild 5 av 16 I höst tänker Scaramucci kampanja för demokraten Joe Bidens räkning i Pennsylvania och andra delstater i mellanvästern där Trump vann med liten marginal 2016.
Foto: Pontus Höök
Bild 6 av 16 Scaramucci säger att Trump har låg självkänsla och dåligt självförtroende – vilket innebär att han känner konkurens från experter och mer erfarna politiker. En stor nackdel under en pandemi då politiker och vetenskapliga tjänstemän måste samarbeta.
Foto: Pontus Höök
Bild 7 av 16 Scaramucci var kommunikationschef i elva dagar. Men han höll fler presskonferenser under den tiden än Stephanie Grisham, pressekreteraren som fick sparken i veckan. Grisham var pressekreterare i nio månader utan att ha hållit en enda presskonferens.
Foto: Andrew Harnik/AP
Bild 8 av 16 Efter sin tid i Vita huset skrev Scaramucci en inställsam bok om Donald Trumps kontakt med arbetarväljare. Scaramucci säger till DN att han inte räknar ut Trump i valet 2020 även om han hoppas att Biden vinner.
Foto: TT
Bild 9 av 16 Anthony Scaramucci säger att Trumps hantering av coronakrisen kan vara på gränsen till kriminell. Scaramucci hävdar att Trump hindrade regeringen från att framställa test för att hålla nere statistiken över antal smittade amerikaner.
Foto: Pontus Höök
Bild 10 av 16 Scaramucci åker vanligtvis till sitt kontor på Manhattan över dagen, körd av sin privatchaufför. Men under coronakrisen jobbar han hemifrån sin villa på Long Island.
Foto: Pontus Höök
Bild 11 av 16 Scaramucci i Trump Tower på Manhattan. Under presidentkampanjen hade ”The Mooch” till uppgift att smörja Trumplägrets kontakter med republikanska finansiärer.
Foto: Evan Vucci/AP
Bild 12 av 16 Scaramucci skriver i sina memoarer att hans plan var att försöka förbättra Vita husets relation till de amerikanska medierna. Han anser att Trump undergräver yttrandefriheten genom sina ständiga attacker på journalistiken.
Foto: Ron Sachs/TT
Bild 13 av 16 Anthony med hustrun Deidre. Hon ville skilja sig när maken började arbeta för Trump i Vita huset. Men drog tillbaka skilsmässan när Scaramucci fick sparken.
Foto: John Roca/TT
Bild 14 av 16 Familjen Scaramuccis hus på Long Island är så nytt att hustrun tvingar ”The Mooch” att gå runt i bara strumplästen till kostymen.
Foto: Pontus Höök
Bild 15 av 16 Scaramucci är stolt över att vara ”nouveau riche”, säger han. På kavajslaget har han en diamantbrosch i form av en amerikansk flagga och runt handleden en väl tilltagen guldklocka.
Foto: Pontus Höök
Bild 16 av 16 När Trump attackerade Scaramuccis hustru Deidre fick finansmannen slutgiltigt nog: ”Inte ens maffian gör sånt. Maffian går inte på ens hustru”, säger han till DN.
Foto: Pontus Höök