Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Trump hotar dra in medel till palestinier

Other: APAimages / REX

USA:s president Donald Trump twittrar om att USA kan hålla inne utbetalningar till palestinierna eftersom de ”inte längre är villiga att prata fred”.

Han skriver att Washington ger palestinierna ”HUNDRATALS MILJONER DOLLAR varje år men får ingen uppskattning eller respekt. De vill inte ens förhandla fram ett långvarigt fredsavtal med Israel”.

Han twittrar också att Jerusalem-frågan – ”den tuffaste frågan” – tagits bort från förhandlingsbordet.

”Men när palestinierna inte längre är villiga att prata fred, varför skulle vi göra några av dessa massiva utbetalningar till dem i framtiden?”.

Amerikanskt bistånd till palestinierna uppgår till över 300 miljoner dollar per år.

USA håller inne stora summor i bistånd som skulle ha gått till Pakistan, vilket Trump meddelande nyligen. Nu frågar han sig varför landet ska betala ut stora summor till andra ”för ingenting”, och tar palestinierna som exempel.

 

Läs mer: Trump har gjort nästan 2.000 felaktiga påståenden

Läs mer: Trump anklagar Pakistan för ”lögner och svek”

Läs mer: ”Våg av liberala reformer sveper över USA” 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.