Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Trump om Kim-vändning: ”Klokt”

Kim Jong-Un har fattat ett ”mycket klokt och mycket förnuftigt beslut”, twittrar USA:s president Donald Trump efter beskedet från Nordkorea om att det inte blir några snara robotar mot mål nära ön Guam i Stilla havet.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un meddelade på tisdagen att han avvaktar med en planerad robotattack mot ön, som är amerikanskt territorium och hyser flera militärbaser.

Bedömare såg det som öppning för att vända på det spända läge som uppstått efter Nordkoreas återkommande provskjutningar av robotar och uttalade hot.

Det finns en plan i Nordkorea – som också är i färd med att utveckla kärnvapen – som inbegriper robotar mot Guam. Nordkoreas höga tonläge fick nyligen Trump att svara i samma stil – med att hota med ”eld och vrede”.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.