Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 04:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/trump-rader-mot-migrantfamiljer-efter-den-4-juli/

Världen

Trump: Räder mot migrantfamiljer efter den 4 juli

Donald Trump, omgiven av (från vänster) vicepresident Mike Pence och hälsominister Alex Azar, efter att de nya migrantlagarna skrivits under på måndagen. Foto: Carolyn Kaster/AP

USA:s president Donald Trump sade på måndagen att landsomfattande räder mot migrantfamiljer som fått beslut om avvisning kommer att genomföras efter den 4 juli, USA:s nationaldag. De kritiserade räderna hade nyligen skjutits upp av Trump.

Presidenten gjorde uttalandet i samband med att han signerade lagar som ska möjliggöra finansiering av åtgärder som stoppar inflödet vid USA:s södra landgräns av centralamerikanska migranter, rapporterar The Hill, dagstidningen som rapporterar inifrån maktens centrum i Washington.

– Efter den 4 juli kommer många människor att föras ut ur landet, sade Trump.

Presidenten sade nyligen att han temporärt skjuter upp räderna och att kongressen därmed skulle få två veckor på sig att rösta igenom skärpta asyllagar. Lagförslagen har motarbetats av Demokraterna, som har majoritet i representanthuset.

Enligt medieuppgifter har Trumpadministrationen utarbetat en plan där uppemot 2.000 migrantfamiljer som uppehåller sig olagligt i USA, fördelat på tio större städer, ska bli de första att tvingas ut ur landet.

Läs mer: Trumps räd mot migrantfamiljer skjuts upp