Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Trump: Så kallt i New York att vi behöver lite global uppvärmning

00:58. 160 centimeter snö på två dygn - då krossades ett 59 år gammalt snörekord i Pennsylvania. Delar av norra USA har under mellandagarna fått känna på riktigt vinterväder med snöstorm och iskyla.

Det kan bli ett av de kallaste nyåren som registrerats hittills i New York. Det fick president Donald Trump att på nytt håna forskningen om klimatförändringarna. ”Kanske skulle vi behöva lite gammal god global uppvärmning” skriver han på Twitter. 

Arktiska vindar från Kanada har svept ner över de nordligaste staterna på den amerikanska östkusten, och enligt meteorologerna kan det bli en riktigt kall nyårshelg, med nedåt -20 grader. 

För staden New Yorks del rör det sig om -11 till -14 grader som förutspås. Kylan fick Donald Trump att åter håna den globala uppvärmningen och försvara beslutet från i våras om att dra sig ur Parisavtalet av ekonomiska skäl. 

”Det kan bli den kallaste nyårsafton som uppmätts. Kanske kunde vi få användning för lite av den gamla goda globala uppvärmningen som vårt land, men inga andra länder, skulle betala biljoner dollar för att skydda oss emot. Bylsa på er!”  

 

Trots en kall avslutning på året för USA:s del pekar klimatmätningarna på att år 2017 kommer att gå till historien som det tredje varmaste sedan mätningarna började 1880.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.