Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Turist mördad och 13 skadade i attacker i Israel

En amerikansk turist dödades och minst 13 andra personer skadades vid tre terroristattacker i Israel på tisdagen. Samtliga terrorister sköts till döds av polis.

Attackerna utfördes under ett par timmar på tisdagen och den våldsammaste ägde rum i västra delen av kuststaden Tel Aviv.

Enligt flera medieuppgifter utfördes dåden av en 22-årig palestinsk man från en by på Västbanken.

Knivattackerna började när gärningsmannen attackerade tre personer vid hamnen i Jaffa varefter han tog sig springande från platsen medan han högg flera personer längs vägen. Flera av dem skadades svårt, en av dem en gravid kvinna.

22-åringen sköts sedan till döds av polis, skriver Haaretz.

Tidigare på kvällen attackerade en annan knivman en man i 30-årsåldern inne i en spritbutik i Petah Tikva öster om Tel Aviv. Den knivhuggne lyckades dock avväpna mannen och kunde tillsammans med butiksägaren hugga denne så att han senare avled av sina skador. Enligt andra uppgifter sköts mannen till döds av polis som kom till platsen.

Vid ett tredje våldsdåd, på Salah al-Dingatan strax utanför Jerusalems gamla stad, öppnade en palestinsk man eld mot flera poliser och skadade en och sedan ytterligare en när polis tog upp jakten på honom. Gärningsmannen sköts av polisen och kunde gripas.

Foto: AFPBåda poliserna träffades i huvudet, skriver den palestinska nyhetsbyrån Ma'an. För en av de skadade, en 47-åring, beskrivs tillståndet som allvarligt.

Attackerna genomfördes samtidigt som USA:s vicepresident Joe Biden är på besök i Israel, skriver Jerusalem Post.

Vid en fjärde attack på tisdagen sköt israelisk gränspolis en 50-årig palestinsk kvinna till döds sedan hon uppgetts ha dragit en kniv i Gamla stan i Jerusalem.

Bild i text: Israelisk polis söker efter bevis efter knivattacken som började i Jaffa i Tel Aviv. Foto: Thomas Coex/AFP

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.