Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Turistbåt exploderade vid Phi Phi

Other: Giovanni Simeone/IBL

Tiotals kinesiska turister är skadade sedan ett turistfartyg exploderat vid den thailändska turistön Phi Phi Le. Enligt tidningen The Nation kan olyckan ha krävt ett dödsoffer.

På fartyget, en så kallad speedboat vid namn King Poseidon, befann sig 27 kinesiska turister och 5 thailändska besättningsmän när den gav sig av från Phuket på söndagen. Men när den hade nått Phi Phi-öarna, som ligger halvvägs mellan Phuket och Ko Lanta, började motorn brinna.

Händelsen förklaras med en bränsleläcka, vilket gjorde att fartyget snabbt uppslukades av flammor och förstördes i ett svart rökmoln.

Det hela ägde rum utanför turistmålet Vikinggrottan.

Phi Phi är en populär destination för turister från Sverige och övriga världen. Besökarna bor på den större ön Phi Phi Don, medan Phi Phi Le är ett omtyckt utflyktsmål, särskilt sedan den odödliggjorts i filmen The Beach från år 2000.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.