Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-27 06:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/turkiet-forbereder-invasion-av-norra-syrien/

Världen

Turkiet förbereder invasion av norra Syrien

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan inspekterar hedersvakten vid invigningen av en motorväg och ett sjukhus i Bursa i nordvästra delen av landet. Under ceremonin, som ägde rum i helgen, fastslog presidenten att Turkiet än en gång kommer att gå in med militär i norra Syrien.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan inspekterar hedersvakten vid invigningen av en motorväg och ett sjukhus i Bursa i nordvästra delen av landet. Under ceremonin, som ägde rum i helgen, fastslog presidenten att Turkiet än en gång kommer att gå in med militär i norra Syrien. Foto: AP

Det bara en tidsfråga innan turkisk militär invaderar Syrien och skapar en ”säkerhetszon” öster om floden Eufrat. Syftet är att fördriva den syrienkurdiska YPG-milisen. Beskedet kommer från den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in