Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Turkish Airlines-flygplan bombhotat

Ett av Turkish Airlines plan tvingades på söndagen gå ned i irländska Shannon efter att besättningen hittat en handskriven lapp med ett bombhot. Men inget explosivt ämne hittades när planet söktes igenom.

Flight TK34 med 227 personer ombord lyfte från Houston, Texas, mot Istanbul natten till söndagen, svensk tid. När besättningen hade upptäckt lappen bad piloten om tillstånd för att gå ned i Shannon. Då var planet nästan två timmar från flygplatsen, skriver Irish Times.

Piloten dumpade bränsle över Atlanten för att kunna landa säkert. Flygplatsen sattes i beredskap så att brandkår, ambulans och polis var redo att ta emot planet. 

Landningen gick bra och både passagerare och besättning gick av planet, som flyttades till en avlägsen del av flygplatsen.

Planet har sökts igenom i jakt på explosiva ämnen, men inget sådant har hittats, skriver Reuters. Passagerarnas handstil väntas bli jämförda med den på lappen.

Shannon Airport ligger på Irlands västkust, cirka 25 kilometer från Limerick, rapporterar CNN.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.