Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-14 03:46 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/turkisk-tagolycka-har-kravt-minst-10-dodsoffer/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Turkisk tågolycka har krävt minst tio dödsoffer

Foto: Omer Ural/AA/TT

Minst tio personer har dött i den tågolycka som inträffade i nordvästra Turkiet på söndagen. Kraftiga regnfall uppges vara orsaken till händelsen. 

Efter en tågolycka i nordvästra Turkiet på söndagen har minst tio personer dött. Ytterligare 73 personer har skadats, rapporterar bland annat CNN Türk. Olyckan inträffade i närheten av byn Sarilar nordväst om Istanbul. 

Tåget med runt 360 passagerare ombord var på väg från Kapikule vid den bulgariska gränsen till mångmiljonstaden Istanbul när olyckan inträffade. Över 100 ambulanser skickades till platsen, rapporterar AFP.

– Det är ett stort antal skadade och vi har även döda. Olyckan inträffade på grund av hårda väderförhållanden, säger guvernören i den aktuella provinsen Tekirdag Mehmet Ceylan, till tv-kanalen NTV, enligt nyhetsbyrån. 

Guvernören berättar också senare på kvällen att de flesta skadade har tagits till sjukhus.

– Våra ambulanshelikoptrar har nått platsen. Många av de skadade har tagits därifrån, säger Mehmet Ceylan, enligt Reuters. 

Enligt guvernören var orsaken till tågolyckan de kraftiga regnväder som har drabbat området vilket har fått till följd att delar av banvallen har spolats bort. Tåget ska därför ha spårat ur och hamnade på sidan vid spåren. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.