Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Turkiskt artilleri mot Aleppo

Turkiet inledde på lördagen artilleribeskjutning mot områden i Aleppoprovinsen som kontrolleras av kurdiska styrkor, uppger det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Enligt den regimkritiska organisationen besköts bland annat militärflygbasen Menagh, som tidigare kontrollerades av islamistiska rebeller men nyligen intogs av kurdiska styrkor.
Turkiet betraktar den kurdiska YPG-milisen som en gren av PKK-gerillan, som Turkiet nyligen inledde en offensiv mot.

Syriska regeringsstyrkor har återerövrat en by ovanför flera större rebellfästen runt Aleppo, rapporterar den statliga syriska televisionen.

Med stöd av allierade miliser och ryska bombningar inledde den syriska armén en stor offensiv tidigare den är månaden i syfte att begränsa rebellernas möjligheter att få förnödenheter från Turkiet.

Den syriska regimen förbereder dessutom en offensiv mot IS-fästet al-Raqqa, uppger en militärkälla för Reuters.

Regeringstrupper har med stöd av Iran och Ryssland återtagit flera rebellkontrollerade områden mellan städerna Hama och al-Raqqa i Syrien de senaste dagarna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.