Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 12:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/tusentals-sorjde-winnie-mandela-pa-orlando-stadium-i-soweto/

Världen

Tusentals sörjde Winnie Mandela på Orlando Stadium i Soweto

Sörjande samlades på onsdagen för att högtidlighålla minnet av människorättskämpen Winnie Mandela, som avled förra måndagen. Den officiella statsbegravningen hålls på samma arena, Orlando Stadium i Soweto, på lördag.
Sörjande samlades på onsdagen för att högtidlighålla minnet av människorättskämpen Winnie Mandela, som avled förra måndagen. Den officiella statsbegravningen hålls på samma arena, Orlando Stadium i Soweto, på lördag. Foto: Mujahid Safodien/AFP

SOWETO. Tusentals sörjande strömmade på onsdagen till Orlando Stadium i Soweto för att högtidlighålla minnet av den sydafrikanska människorättskämpen Winnie Mandela, som förra måndagen avled på ett sjukhus i Johannesburg. Två veckors hyllningar väntas kulminera under begravningsceremonin på lördag.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in