Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Tusk möter en rad europeiska ledare för att rädda Storbritannien kvar i EU

Förhandlingarna mellan EU och Storbritannien, som kan sluta med att britterna går ur unionen, är en ”ömtålig politisk process”, säger EU:s rådsordförande Donald Tusk.

Enligt nyhetsbyrån Reuters säger Donald Tusk att han nu ställt in alla sina andra åtaganden för att ägna tiden till möten med en rad europeiska ledare i förhoppning om att nå ett så brett stöd som möjligt inför förhandlingarna.

”Samtalen när det gäller #UKinEU-överenskommelsen är en ömtålig politisk process”, skrev Tusk i ett twitterinlägg vid 17-tiden på onsdagen.

I ett pressmeddelande uppger Tusk att han kommer att möta ledarna i Belgien, Frankrike, Tyskland, Grekland, Rumänien och Tjeckien under nästa vecka för att diskutera sitt förslag till uppgörelse med Storbritannien.

Tusk säger också att han hoppas kunna ta fram en överenskommelse som ska diskuteras vid toppmötet i Bryssel den 18 till 19 februari.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.