Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-19 13:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/tv-profilen-fortsatt-haktas-polisen-utreder-om-det-kan-finnas-fler-offer/

Världen

Tv-profilen fortsatt häktad – polisen utreder om det kan finnas fler offer

Den svenska tv-profil som är misstänkt för att ha ofredat en minderårig pojke är fortsatt häktad. Floridapolisen utreder nu om det finns ytterligare offer. 

Katarina Lagerwall
Rätta artikel

Svensken greps den 7 januari efter att ha blivit anklagad för att ha antastat en 13-årig pojke i en park i Florida. Polisen undersöker även en annan händelse där mannen dagen efter ska ha tagit kontakt med tränande tonåringar i en annan park.

Den tidigare tv-profilen har fått en offentlig försvarare och sitter nu häktad medan utredningen pågår. När den är klar är oklart. Carla Kmiotek, pressansvarig vid Coral Springs-polisen, säger i en intervju till Expressen att polisen även tittar på om det finns ytterligare offer som kan ha utsatts för sexbrott av den misstänkta mannen.

– Det är oroande i såna här fall när det är flera incidenter så nära varandra som är så lika. Jag har inte hört än från utredarna om det har kommit in uppgifter om fler fall än, men vi kollar alltid. Finns det fler offer? Finns det andra som han har närmat sig? Så därför sprider vi den här informationen så här, säger Carla Kmiotek till tidningen.

Carla Kmiotek säger att man hoppas få fram filmer från exempelvis övervakningskameror på vad som hänt i parken, för att stärka utredningen.

Brottet – sexuella övergrepp mot barn som ännu inte fyllt 16 – som tv-profilen misstänks för kan ge upp till 15 års fängelse vid en fällande dom.

Svensken nekar till brott.