Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 17:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/tva-doda-efter-skjutning-pa-gatufest-i-charlotte/

Världen

Två döda efter skjutning på gatufest i Charlotte

Två personer ska ha dött och 12 skadats i samband med en skjutning på en gatufest i den amerikanska staden Charlotte under natten till måndagen, rapporterar WBTV. Händelsen ska ha ägt rum vid midnatt lokal tid under en fest för att uppmärksamma minnesdagen Juneteenth.

Totalt ska nio personer ha skjutits, varav två har avlidit. Ytterligare fem personer ska ha blivit påkörda. Åtminstone fem, eventuellt sex, personer ska ha livshotande skador. Enligt WBTV ska flera gärningsmän vara involverade, men ingen är ännu gripen. 

Enligt WBTV uppger vittnen att händelsen ägde rum under en fest för att uppmärksamma Juneteenth, en minnesdag för upphörandet av slaveriet i USA. 

https://twitter.com/CMPD/status/1274908897128652805

Ämnen i artikeln

USA
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt