Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Två döda i bråk vid shinto-helgedom

Två personer i 50-årsåldern har dödats vid en uppgörelse vid en shinto-helgedom i Japans huvudstad Tokyo. Det är chefsprästen, en kvinna, och en man som är döda medan ytterligare två personer är skadade. Polisen har hittat en kniv och ett japanskt svärd med blod på vid platsen, rapporterar lokala medier.

En av de skadade är i allvarligt tillstånd medan den andre har lättare skador.

Både de döda och de skadade har anknytning till helgedomen, Tomioka Hachimangu i de centrala delarna av Tokyo. Polisens teori är att bakgrunden är något slags uppgörelse mellan de fyra.

– Ingen är gripen. Fallet är fortfarande under utredning, säger en polistalesperson.

Japan har förhållandevis mycket få våldsbrott och väpnade attacker av alla slag är ovanliga.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.