Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Två dödade av egyptisk polis

Minst två demonstranter sköts ihjäl av egyptisk polis när en folkmassa, i protest mot onsdagens våldsutbrott på en fotbollsarena som kostade 74 människor livet, försökte ta sig in på en polisstation i staden Suez.

– Vi har fått ta emot två demonstranter som skjutits ihjäl med skarp ammunition, sade en läkare på bårhuset dit kropparna fördes tidigt på fredagsmorgonen.

Flera tusen demonstranter stannade kvar på gatorna kring inrikesdepartementets byggnad i Kairo under natten. Ambulanser körde fortfarande på fredagsmorgonen skadade till sjukhus efter sammandrabbningar mellan polis och demonstranter. Upprörda människor kastade sten mot inrikesdepartementet som ses som en oförändrad kvarleva av president Mubaraks regim och en symbol för polisens passivitet vid katastrofen på fotbollsstadion.

Nästan 400 människor skadades i sammandrabbningarna i Kairo under torsdagsdygnet, uppgav hälsodepartementet. Många av dem hade andats in den tårgas som polisen sköt in i folkmassan.

– Den här gången går vi inte härifrån, sade en 23-årig medlem i Ultras, fotbollslaget al-Ahlys fans, som under fjolårets protester ofta stred för upprorets sak.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.