Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-24 01:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/tva-missiler-uppges-ha-slagit-ned-i-bagdad/

Världen

Flera raketexplosioner i och utanför Bagdad

Flera raketer uppges ha slagit ned på flera ställen i och utanför Iraks huvudstad Bagdad. 

Det finns inga rapporter om döda, enligt Reuters som hänvisar till källor.

I den hårt bevakade Gröna zonen ligger bland annat regeringsbyggnader, FN-kontor och USA:s och Storbritanniens ambassader. Minst en raketexplosion har hörts i närheten av USA:s ambassad.

Samtidigt kommer rapporter om ytterligare en explosion i stadsdelen Jadriya.

Ytterligare en raketexplosion har hörts 8 mil utanför Bagdad, på militärbasen Balad där amerikanska trupper befinner sig. 

”Det finns inga uppgifter om döda. Vi kommer att komma med fler detaljer”, skriver irakisk militär i ett uttalande enligt Reuters. 

Irakisk militär uppmanar irakiska styrkor att hålla sig borta från USA:s militärbaser i Irak, skriver Reuters med hänvisning till tv-kanalen al-Mayadeen. 

I torsdags dödades den iranske toppgeneralen Qassem Soleimani i en drönarattack beordrad av USA:s president Donald Trump. Händelsen har skapat stora spänningar i Mellanöstern. Vissa grupper har firat Soleimanis död, andra har sagt sig kräva hämnd mot USA. 

Läs mer: Nato slutar utbilda irakiska säkerhetsstyrkor

Michael Winiarski: Minsta konfrontation kan utlösa ett förödande storkrig