Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Två omkomna i lavinolycka i Schweiz

Två personer omkom i en lavinolycka på lördagseftermiddagen i skidområdet La Tzoumaz i Schweiz. Polisen i Sion, kantonen Valais säte, bekräftar för DN att två personer, ”två utlänningar”, miste livet i olyckan. Identifieringen väntas inte bli klar förrän söndag morgon.

Veronica Nordlund på UD:s presstjänst säger till DN att inga rapporter om att svenskar skulle vara inblandade har nått utrikesdepartementet under lördagen.

Schweiziska nyhetssajten 24 Heures skriver att de omkomna ingick i en grupp om fyra – samtliga utlänningar – som åkte utanför pisten i en nordsluttning i La Tzoumaz, ett skidområde som ingår i De fyra dalarna intill Verbier i södra delen av landet.

Enligt polisen ska en lavin ha utlösts när gruppen passerade i ett område där den glest växande skogen inte utgjorde något hinder för snömassor som kommit i rörelse.

Två av skidåkarna nåddes av en räddningshelikopter, som kunde föra dem i säkerhet. De var båda oskadda, enligt 24 Heures.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.