Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Två tonårsflickor skjutna till döds vid USA-skola

Oroliga föräldrar som skyndat till skolområdet i Glendale informeras av en polis om vad som skett. Mycket tyder på att det aldrig förelåg någon direkt fara för andra än de inblandade 15-åriga flickorna.
Oroliga föräldrar som skyndat till skolområdet i Glendale informeras av en polis om vad som skett. Mycket tyder på att det aldrig förelåg någon direkt fara för andra än de inblandade 15-åriga flickorna. Foto: Matt York / AP

Två 15-åriga flickor dödades på fredagsmorgonen, lokal tid, i en skottlossning vid en gymnasieskola i Glendale i USA-delstaten Arizona. Det uppger polisen i Glendale och stadens borgmästare vid en presskonferens, rapporterar lokala tv-stationen ABC 15.

Skottlossningen ägde rum vid gymnasieskolan Independence High School. De båda flickorna påträffades döda, sida vid sida med ett skjutvapen intill sig, på någon slags taktäckt terrass intill skolans huvudbyggnad.

Skottlossningen ska ha skett strax före klockan 8 på morgonen.

Det var inte känt inledningsvis om flickorna studerade vid skolan.

– Vi har uppfattningen att det inte finns någon annan misstänkt gärningsperson där ute... som vi söker efter, säger Tracey Breeden, polistalesperson i Glendale, till nyhets-tv-kanalen CNN.

Polisen uppger att inga elever vid skolan befinner sig i fara.

Glendale är en stad med drygt 200.000 invånare, belägen strax nordväst om delstatens huvudstad Phoenix.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.