Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 15:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/twitter-flaggar-annu-en-gang-hotfullt-trump-inlagg/

Världen

Twitter flaggar ännu en gång hotfullt Trump-inlägg

Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Eric Baradat/TT

Twitter markerade på tisdagen ännu ett inlägg från USA:s president Donald Trump för att ha brutit mot mikrobloggens regler. Detta sedan Trump hotat med våld om aktivister försökte sätta upp en autonom zon i Washington DC.

För fjärde gången på kort tid har Twitter markerat ett inlägg från USA:s president som olämpligt. Vid de tidigare tillfällena har Trump reagerat starkt och bland annat låtit ta fram ny lagstiftning som ska göra det lättare för utomstående att åtala sociala medier för innehåll som deras användare lagt ut.

”Det kommer aldrig att bli någon ’autonom zon’ i Washington DC så länge som jag är president. Om de försöker kommer de att mötas med kraft!”

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1275409656488382465

Tisdagens inlägg handlade om de aktivister som utropat en del av Seattle till ett självständigt område. Något som har kommit i spåren av dödandet av George Floyd i Minneapolis. Aktivisterna vill se områden i olika städer fria från polis.

Studio DN: Varför stänger inte Twitter Donald Trumps konto?

Ämnen i artikeln

Donald Trump
Twitter
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt