Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Tyskland på väg mot legalisering av cannabis

Foto: Pontus Höök

När ingen annan behandling hjälper ska svårt sjuka få cannabis bekostad av sjukförsäkringen, rapporterar Der Spiegel.

På onsdag kommer hälsominister Hermann Gröhe att presentera sitt lagförslag för Tysklands förbundsregering. Han säger till Die Welt att lagen senast kommer att börja gälla under våren 2017.

I lagförslaget framgår bland annat att cannabis för medicinskt bruk ska finnas tillgänligt på apotek för svårt sjuka patienter som innehar recept.

– Vi vill att kostnaden för cannabis som läkemedel ska ingå i sjukförsäkringen för svårt sjuka som inte kan få hjälp på annat sätt, säger Hermann Gröhe enligt Der Spiegel.

Han är medveten om att cannabis inte är en okontroversiell substans, men understryker att det bara ska finnas tillgängligt receptbelagt på apotek.

Till dess att övervakade cannabisplantager slagit rot i Tyskland kommer man att importera ”medicinsk marijuana”, skriver AFP.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.