Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Tyskland räknar med en halv miljon flyktingar om året

Tyskland förbereder sig på en halv miljon migranter om året de närmaste åren.
Tyskland förbereder sig på en halv miljon migranter om året de närmaste åren. Other: Markus Schreiber/AP

Tyskland räknar med en halv miljon flyktingar och migranter om året fram till 2020. Siffran är en bedömning av landets ekonomidepartement, uppger källor till Süddeutsche Zeitung.

Det är inte fråga om någon officiell prognos eftersom antalet migranter är omöjligt att förutspå, utan ekonomidepartementets siffror är interna och har tagits fram i samråd med flera andra departement.

Förra året tog Tyskland emot 1,1 miljon migranter. Tillsammans med den förväntade siffran på en halv miljon flyktingar om året räknar landet med att 3,6 miljoner migranter söker sig till landet fram till 2020, skriver Reuters.

Förbundskansler Angela Merkel står under stark press om att minska antalet migranter till Tyskland, och har lovat att kraftigt reducera siffran i år.

Förra veckan kom över 2.000 migranter om dagen till landet. Men på onsdagen rapporterade den federala polisen att bara 103 migranter hade kommit under tisdagen. Det kan tyda på att den skärpta kontrollen längs Balkanrutten har haft effekt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.