Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 17:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/tyst-protest-pa-hongkongs-gator/

Världen

Tyst protest på Hongkongs gator

Polisen griper en man under demonstrationen i Hongkong.
Polisen griper en man under demonstrationen i Hongkong. Foto: Vincent Yu

Demonstrationerna i Hongkong fortsätter. På söndagen tågade hundratals personer tyst genom Hongkongs gator i protest mot Kinas nya, kontroversiella säkerhetslag. Tumult ska ha utbrutit vid ett tillfälle enligt ett ögonvittne, men ingen person har rapporterats skadad.

TT Text

– Jag är här för att jag motsätter mig säkerhetslagen, säger 25-åriga Esther som deltog i protesten.

Kritiker befarar att de nya lagarna bland annat kommer inskränka rättigheterna för Hongkongborna och även kväsa demokratirörelsen.

Det är dock oklart när lagstiftningen egentligen kommer att antas. Den statliga nyhetsbyrån Nya Kina rapporterade i mitten av juni att den kinesiska folkkongressen börjat gå igenom detaljerna för utkastet av lagstiftningen. På söndagen rapporterades det att utkastet tagits upp för diskussion vid ett nytt möte.

Ämnen i artikeln

Hongkong
Kina
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt