Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 13:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/uganda-femarig-pojke-dod-i-ebola/

Världen

Uganda: Femårig pojke död i ebola

Den femårige ugandiske pojke från staden Kasese som diagnostiserats med blödarsjukan ebola har avlidit, uppger en tjänsteman vid det östafrikanska landets sjukvårdsdepartement.

– Pojken som hade testat positivt för ebola i Kasese avled i natt på isoleringsavdelningen, säger tjänstemannen som inte vill säga sitt namn.

Ebolafallet är det första som registrerats i Uganda sedan utbrottet i grannlandet Kongo-Kinshasa för tio månader sedan.

Pojken hade innan han insjuknade besökt grannlandet tillsammans med sin familj för att delta i en begravning. Över 2 000 fall av ebola har registrerats i Kongo-Kinshasa i den senaste epidemin.

Världshälsoorganisationen (WHO) bekräftar att det smittsamma och mycket dödliga viruset konstaterats i Uganda. WHO har skickat ett expertlag till Kasese för att identifiera människor som har kommit i kontakt med pojken och hans familj.

Omkring 50 procent av dem som smittas av den aktuella ebolavariant som cirkulerar i Kongo-Kinshasa avlider.

Ämnen i den här artikeln:

Uganda
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt