Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-26 07:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/undantagstillstand-i-mali-nar-islamister-terroriserar-landet/

Världen

Undantagstillstånd i Mali när islamister terroriserar landet

Regeringssoldater under patrullering tidigare i juli i Gao, en stad i landets norra del. Protester mot vad som beskrivs vara orättvisor har noterats i staden, en utveckling som befaras kunna störa den sköra fredsprocess som förhandlats fram.
Regeringssoldater under patrullering tidigare i juli i Gao, en stad i landets norra del. Protester mot vad som beskrivs vara orättvisor har noterats i staden, en utveckling som befaras kunna störa den sköra fredsprocess som förhandlats fram. Foto: Souleiman ag Anara / AFP

Undantagstillstånd under tre månader infördes på onsdagen i Mali av regeringen i huvudstaden Bamako. Åtgärden följer på stegrande våld i det stora ökenlandets norra del och attacker mot biståndsarbetare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in