Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Uppgifter i Bagdad: Tre amerikaner kidnappade av milis

Amerikanska UD undersökte på söndagen uppgifter från Bagdad om att tre amerikaner ska ha kidnappats av en milis i den irakiska huvudstaden. ”Vi känner till uppgifterna och har stöd från irakiska myndigheter med att lokalisera personerna”, säger en UD-tjänsteman till nyhetsbyrån Reuters.

Arabiska nyhets-tv-kanalen al-Arabiya var först ut med uppgifterna om att de tre USA-medborgarna skulle vara försvunna. Även lokala medier ska ha uppgifter som handlar om att kidnappningar har skett.

Efter månader av relativt lugn i Bagdad har det under den senaste veckan följt händelser som pekar mot försämrad säkerhet i och runt huvudstaden. Islamiska staten har uppgett att man ligger bakom ett antal attacker i området, som ändat livet för ett 50-tal personer, rapporterar nyhets-tv-kanalen Sky News.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.