Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-29 05:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/uppror-om-brexit-skakar-johnsons-parti/

Världen

Uppror om Brexit skakar Johnsons parti

De 21 konservativa parlamentsledamöter som på tisdagskvällen röstade emot premiärminister Boris jhnson sparkades ur den konservativa parlamentsgruppen och i praktiken ur partiet. Fr v Stephen Hammond, Antoinette Sandbach, Richard Benyon, Margot James och Nicholas Soames.
De 21 konservativa parlamentsledamöter som på tisdagskvällen röstade emot premiärminister Boris jhnson sparkades ur den konservativa parlamentsgruppen och i praktiken ur partiet. Fr v Stephen Hammond, Antoinette Sandbach, Richard Benyon, Margot James och Nicholas Soames. Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP

LONDON. Storbritanniens konservativa regeringsparti är ett av världens äldsta – men partiet kan nu vara på väg att förvandlas i grunden.

Boris Johnsons beslut att sparka ut ett tjugotal ledamöter skakar partiet.

– Inget liknande har hänt i modern tid. Tories är på väg att bli ett mycket mer utpräglat högerparti, säger statsvetaren Tony Travers.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in