Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-19 18:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/ur-hans-roslings-memoarer-hur-jag-larde-mig-forsta-varlden/

Världen

Ur Hans Roslings memoarer: Hur jag lärde mig förstå världen

Hans Roslings memoarer, ”Hur jag lärde mig förstå världen”, ges ut den 9 november. I vår kommer också ”Factfulness”, som han skrev tillsammans med Ola Rosling och Anna Rosling-Rönnlund.
Hans Roslings memoarer, ”Hur jag lärde mig förstå världen”, ges ut den 9 november. I vår kommer också ”Factfulness”, som han skrev tillsammans med Ola Rosling och Anna Rosling-Rönnlund. Foto: Jörgen Hildebrandt

Den 5 februari förra året fick läkaren, forskaren och folkbildaren Hans Rosling beskedet att han hade bukspottkörtelcancer. Under den sista tiden i livet författade han tillsammans med journalisten Fanny Härgestam en bok om hur han kom att förstå världen – och om möten som fick honom att tänka om. DN Lördag publicerar här ett utdrag.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in