Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 04:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-expert-boken-ar-det-storsta-bakslaget-hittills-for-trumpadministrationen/

VÄRLDEN

USA-expert: Boken är det största bakslaget hittills för Trumpadministrationen

”Fire and fury” uppställd i en bokhandel i Chicago.
Foto: Chung/LNP/REX/Shutterstock

Michael Wolffs bok ”Fire and fury” om Trumps första år som president målar upp en bild av en oinformerad och inkompetent president. Boken har fått Trump att attackera både författaren och sin egen tidigare chefsstrateg Steve Bannon, som står för flera negativa uttalanden i boken.

Erik Åsard, professor emeritus i Nordamerikastudier vid Uppsala universitet, menar att boken är det största bakslaget hittills för Trumps administration.

– Det kommer att ta lång tid att reparera de här opinionsmässiga skadorna, säger han.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.