Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-12 09:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-militarer-saknas-efter-missode-utanfor-japanska-kusten/

Världen

USA-militärer saknas efter ”missöde” utanför japanska kusten

00:42. Två amerikanska militärer har räddats och fem saknas sedan två plan störtat i havet utanför Japan, efter vad som beskrivs som en olyckshändelse vid lufttankning.

Fem personer saknas efter det att två amerikanska militärflygplan kraschat utanför Japans kust i vad som amerikanska marinkåren fåordigt beskriver som ”ett missöde”. Japanska sjöräddningen letar efter de saknade militärerna i ett område cirka 30 mil öster om Japans sydliga del.

Rätta artikel

Tidpunkten för händelsen anges till 02-tiden på torsdagsmorgonen, lokal tid. Två USA-plan var inblandade – ett jaktplan av typen McDonnell Douglas F/A-18 Hornet och ett propellerdrivet lufttankningsplan av typen Lockheed Martin KC-130 Hercules, skriver USA:s marinkår på Twitter.

Marinkåren uppger för nyhets-tv-kanalen CNN att två plan som lyft från amerikanska marinkårsbasen i Iwakuni, en stad i södra Japan, har kraschat. Planen var ute på en reguljär övningsflygning när ”missödet” följde.

Inledningsvis saknades sju personer, två ombord på jaktplanet och fem i besättningen ombord på tankplanet. Men strax innan klockan 7 på torsdagsmorgonen, svensk tid, bekräftade att marinen att två personer hittats.