Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

USA och Nordkorea håller möte i Finland

Nordkorea, USA och Sydkorea kommer att hålla ett inofficiellt möte i Finland i april, rapporterar Yle. Uppgifterna bekräftas av finska utrikesministeriet.

Finland blev kontaktat om att stå som värd för mötet, enligt Kimmo Lähdevirta vid finska UD.

Parterna kommer att förhandla kärnvapennedrustning och andra känsliga frågor, som fängslade amerikaner i Nordkorea, enligt public service-kanalen.

Men samtidigt tonas mötet ned av utrikesministeriet som menar att det inte kommer att innehålla några politiska förhandlingar. Det kommer inte heller att innehålla några högre representanter, likt det möte som skedde mellan Nordkoreas och Sveriges utrikesministrar i Stockholm.

Om mötet förverkligas är det första gången som representanter för USA och Nordkorea träffas sedan USA:s president Donald Trump gick med på ett toppmöte med Nordkoreas diktator Kim Jong-Un, skriver Yle.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.