Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

USA och Ryssland överens om bombningar av IS och Nusra

USA och Ryssland har kommit överens om att samarbeta när det gäller attackerna mot terrorgrupperna Islamiska staten och Nusrafronten i Syrien.

Sent på måndagskvällen meddelade USA:s utrikesminister John Kerry att länderna enats om att ta fram ett system som försäkrar de båda om att de insatser som görs mot terrorgrupperna IS och Nusrafronten i Syrien verkligen riktas mot dessa, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Medan IS har slagit till mot såväl syriska rebeller som president al-Assads styrkor i landet har Nusrafronten, som är en gren av terrornätverket al-Qaida, bekämpat den syriska regeringen och dess militär.

Gruppen är svartlistad av FN:s säkerhetsråd och terrorstämplad av USA. Den utgörs till största delen av syriska rebeller.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.