Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 14:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/usas-justitiedepartement-rysslandsutredningen-slapps-pa-torsdag/

Världen

USA:s justitiedepartement: Rysslandsutredningen släpps på torsdag

USA:s justitiedepartement planerar att släppa en redigerad version av den så kallade Rysslandsutredningen på torsdag, rapporterar flera amerikanska medier.

Rätta artikel

Kerri Kupec, talesperson för USA:s justitiedepartement, sa under måndagen att de planerar att släppa en redigerad version av rapporten till kongressen och till allmänheten på torsdag morgon, rapporterar bland annat CNN.

Rapporten som lämnades in av den särskilda utredaren Robert Mueller omfattar omkring 400 sidor. Hittills har en endast fyrasidig sammanställning av rapporten lagts fram. Enligt den hittade den särskilda utredaren Robert Mueller inte några bevis på att Trumps kampanj samarbetat med Ryssland inför presidentvalet 2016 – men det utesluts inte heller att det kan ha skett.

Mueller lämnade över sin rapport till justitieministern i slutet av mars. Då hade utredningen om eventuella kopplingar mellan Donald Trumps valkampanj och Ryssland pågått i närmare två år. 

Sedan dess har påtryckningarna varit stora om att rapporten ska offentliggöras.