Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

USA:s militär sköt ned syriskt plan

Ett amerikanskt stridsflygplan sköt på söndagen ned ett syriskt militärflygplan över den av terrororganisationen IS hållna staden Raqqa i Syrien.  Revolutionsgardet i Iran säger sig också ha avfyrat raketer mot ”terrorbaser i Syrien”, rapporterar flera nyhetsbyråer.

Nedskjutningen av det syriska militärplanet kritiserades kraftigt av de syriska myndigheterna som kallar den för en ”flagrant attack” som syftar till att underminera den gemensamma kampen mot terrorismen, skriver nyhetsbyrån Reuters.

USA har försvarat nedskjutningen med att det syriska stridsflygplanet bombat ett område nära en plats där USA-stödda trupper befann sig.

Piloten har ännu inte återfunnits.

Tidigare på söndagen avfyrade Iran missiler in i östra Syrien. Enligt iranska myndigheter ska man ha försökt träffa milisgrupper som landet anser ha legat bakom terrorattackerna i Teheran den 7 juni, meddelar Revolutionsgardet på sin webbplats.

Raketerna har skjutits över gränsen in i den östra provinsen Deir Ezzor, dit terrorgruppen IS har flyttat manskap från Raqqa och till stora delar kontrollerar.

Direkta sammandrabbningar mellan syriska styrkor och USA-stödda styrkor uppges pågå inne i Syrien, rapporterar AFP.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.