Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

USA:s Panamaambassadör har fått nog av Trump

USA:s utrikesdepartement den 15 januari 2016: John Feeley (till vänster) svärs in som USA:s sändebud till Panama.
USA:s utrikesdepartement den 15 januari 2016: John Feeley (till vänster) svärs in som USA:s sändebud till Panama. Other: USA:s utrikesdepartement / Wikimeda Commons

USA:s Panamaambassadör John Feeley lämnar sin post. Enligt nyhetsbyrån Reuters har han förklarat för utrikesdepartementet i Washington att han inte längre ser det som möjligt att tjänstgöra under president Donald Trump.

”Som ung tjänstgörande i utrikesrepresentationen skrev jag under en ed om att troget tjäna presidenten och hans administration på ett icke-politiskt sätt, även när jag kanske inte håller med om vissa politiska riktlinjer. Mina handledare klargjorde att om jag tror mig inte kunna göra det, så är jag utifrån heder bunden att avgå. Den tidpunkten är nu här”, heter det bland annat i Feeleys avskedsansökan, som kom in till utrikesdepartementet den 27 december.

Reuters uppger att man tagit del av ansökan genom uppläsning.

Både Vita huset, utrikesdepartementet och Panamas regering har av John Feeley själv informerats om avgångsbeslutet, vilket bekräftas av en talesperson för utrikesdepartementet.

Från och med den 9 mars representeras inte längre USA i Panama av John Feeley.

– Alla har en gräns de inte kommer att korsa. Om ambassadören känner att han inte längre kan tjänstgöra… så har han för egen del tagit rätt beslut, vilket vi respekterar, säger vice utrikesminister Steve Goldstein i en kommentar för Reuters.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.