Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 06:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/utsmugglade-tortyrbilder-ger-hardaste-sanktionerna-hittills-mot-syrien/

VÄRLDEN

Utsmugglade tortyrbilder ger hårdaste sanktionerna hittills mot Syrien

2 min 8 sek. Omar Alshogre blev tillfångatagen i Syrien när han var 15 år. Han torterades svårt under tre års tid. Nu kämpar han för politiska fångar i Syrien.

Drygt 53.000 foton på 11.000 döda fångar. De visar torterade, döda, lemlästade människor.

Bilderna smugglades ut ur Syrien av en avhoppad fotograf med täcknamnet Caesar som arbetade för militärpolisen. Dokumenteringen av tortyren och tvångssvälten har fått USA:s kongress att besluta om den hårdaste sanktionslagen hittills mot Syrien. Sanktionerna träder i kraft på onsdagen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.