Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-23 00:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/vagtullarna-fick-inte-norska-regeringen-pa-fall/

Världen

Vägtullarna fick inte norska regeringen på fall – trots allt

De tre i ledningen för den norska fyrpartiregeringen som i första hand var inblandade i kampen om vägtullarna: från vänster Erna Solberg, statsminister och Høyres ledare, Trine Skei Grande, kultur- och jämställdhetsminister och Venstres ledare, samt Siv Jensen, finansminister och Fremskrittspartiets ledare.
De tre i ledningen för den norska fyrpartiregeringen som i första hand var inblandade i kampen om vägtullarna: från vänster Erna Solberg, statsminister och Høyres ledare, Trine Skei Grande, kultur- och jämställdhetsminister och Venstres ledare, samt Siv Jensen, finansminister och Fremskrittspartiets ledare. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix, TT

En utdragen strid som sett ut att kunna spräcka den norska regeringen ändade på fredagskvällen med en uppgörelse som av allt att döma räddade den. Statsminister Erna Solberg, moderata Høyres ledare, ställde med en ”tredje skiss” ultimatum i frågan om vägtullar och fick till slut med sig de båda partier som sinsemellan kivats hårdast.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in