Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-19 06:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/valet-i-zimbabwe-far-rott-ljus-av-eu/

Världen

Valet i Zimbabwe får rött ljus av EU

Den ekonomiska krisen i Zimbabwe har förvärrats ytterligare under de senaste månaderna. EU-observatörernas slutrapport om valet innebär en fortsatt kräftgång för landet. I huvudstaden harare gapar butikshyllorna tomma.
Bild 1 av 2 Den ekonomiska krisen i Zimbabwe har förvärrats ytterligare under de senaste månaderna. EU-observatörernas slutrapport om valet innebär en fortsatt kräftgång för landet. I huvudstaden harare gapar butikshyllorna tomma. Foto: Jekesai Njikizana/AFP
Emmerson Mnangagwa hade satsat stort på att årets val, det första på över femton år där västerländska observatörer välkomnades till landet, skulle bli rättvist.
Bild 2 av 2 Emmerson Mnangagwa hade satsat stort på att årets val, det första på över femton år där västerländska observatörer välkomnades till landet, skulle bli rättvist. Foto: Erik Esbjörnsson , Erik Esbjörnsson

EU:s observatörer underkänner valet i Zimbabwe i sin slutgiltiga rapport som släpptes på onsdagen. Beskedet är ett rejält bakslag för president Emmerson Mnangagwa. Hela poängen med valet var just att bryta med det förflutna och nystarta relationen med det internationella samfundet. 

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in